Ett komplett verkstadsföretag

Koy Coating har en komplett verkstad som erbjuder legotillverkning av maskinkomponenter innehållande skärande bearbetning, ytbeläggning med termisk sprutning samt efterbearbetning 
– allt under ett och samma tak.

För dig som kund innebär det flera fördelar, bland annat kortare ledtider och att ni bara har en leverantör att ha kontakt med.

Affärsidé

Vår affärsidé är att vara en komplett leverantör av kvalificerade och komplexa maskinkomponenter med termiskt belagda ytskikt. Genom att vi har all tillverkning under samma tak, har vi kontroll på hela processen – från råmaterial till färdig produkt. Detta innebär korta ledtider och en mer kostnadseffektiv produktion.

Specialistområden

Efter över 50 år i branschen vågar vi kalla oss specialister på tillverkning i små och medelstora serier. Genom egen erfarenhet har vi lärt oss vilka verktyg som passar till olika material, hur man kan produktionsanpassa detaljer och göra kloka materialval. Det gör att vi ofta kan spara pengar åt våra kunder, utan att kompromissa med kvaliteten.

Vår kompetens resulterar i kostnads­besparingar för våra kunder.

Kunder

Våra kunder är verksamma inom branscher som energi, processindustri, off-shore, gruvindustrin med flera.

Vi har långa kundrelationer med alltifrån små lokala företag till internationella koncerner, som ABB, Alfa Laval, SAAB, Siemens och Valmet. Av vår produktion går ca 20 % på direktexport till Asien och till ett flertal europeiska länder. 

För oss är trygghet och kontinuitet centrala faktorer i vår verksamhet. Detta är något som vi lagt stor vikt vid under våra mer än 50 år i branschen och för oss ingår det som en naturlig del i våra kundrelationer. Vi är stolta över att vi idag är ledande i norden inom tillverkning av termiskt ytbelagda maskin-komponenter och vår ambition är att förbli så även i framtiden. 

Previous
Next

Personal och prestation

Vi på Koy Coating tror att framgång börjar med människor. Ett starkt team utgör grunden för en stark prestation. Vi förbättrar oss ständigt för att bli allt effektivare. Och vi förstår verkligen vad det slitna uttrycket ”kunden i centrum” innebär och vilka krav det ställer på oss. Kunnighet och motivation är viktiga drivkrafter för att uppnå och helst överträffa våra kunders förväntningar.

Detta innebär att vi ska:

Ansvarsfull arbetsgivare

Vi värdesätter lagarbete som en viktig del av vår organisations framgång och betonar respektfullt beteende och en hälsosam och välskött arbetsmiljö.